7 klassiska logotyper som aldrig borde ha ändrats

Författare: Peter Berry
Skapelsedatum: 19 Juli 2021
Uppdatera Datum: 13 Maj 2024
Anonim
People Who Take Advantage of Others & Businesses On My Blacklist | #AskGaryVee 216
Video: People Who Take Advantage of Others & Businesses On My Blacklist | #AskGaryVee 216

Innehåll

Här på Creative Bloq är vi inte emot förändring: långt ifrån det. Varje varumärkesidentitet måste utvecklas och förändras över tiden. Så när en ny version av en välkänd logotyp släpps vill vi ge den fördelen av tvivel, särskilt om den följer ett tips om logotypdesign från experterna.

I stället för att gå med i den oundvikliga knästrängsreaktionen mot någon redesign (som numera förstärks över alla proportioner av sociala medier), är vår inställning att luta sig tillbaka och vänta ett tag på att den nya designen ska ligga i sängen, innan vi skyndar på dom.

Det finns dock ett litet antal fall där en radikal redesign av en mycket älskad logotyp även i tidens fullhet verkar som ett misstag. I det här inlägget samlar vi sju sådana fall.

01. American Airlines

När din logotyp har skapats av en ikonisk designer som Massimo Vignelli, du vill hänga på den så länge som möjligt. Och för att vara rättvis fastnade American Airlines troget med denna vackra 1967-design (visas ovan) i hela 46 år.


År 2013 beställde de dock en redesign. Naturligtvis har vi inga problem med det. Till och med vår favorit klassiska logotyper, som Coca-Cola-logotypen, behöver uppdateras om och om igen. Men i det här fallet letade American Airlines inte efter några små justeringar, en lätt touch av modernisering, utan en root-and-branch-ersättning (visas nedan).

Skapad av Futurebrand, den här nya logotypen gav några nickar till sin föregångare, med samma färger och införlivade örnen, och vi förnekar inte att det är en härlig design.

Kall oss ändå sentimentala nostalgister, men vi saknar originalets djärva, majestätiska och distinkt amerikanska utseende; medan den nuvarande designen känns som att den kan vara en logotyp för alla flygbolag, var som helst på jorden.

02. Best Western


Best Western har haft ett antal distinkta logotyper sedan starten 1948. Men det är denna skapelse från 1993, med sitt ovanliga färgschema, konstiga typografi och något galna kronemblem, som vi fortfarande håller kära i våra hjärtan.

Visserligen kunde den här logotypen, som endast fått mycket små tweaks genom åren, ha gjort med en touch av modernisering, i linje med redesign av TGI fredag eller Tutare, till exempel. Men tyvärr, enligt vår åsikt, kastade hotellkedjan förra året istället barnet ut med badvattnet och drog igång den här helt nya logotypen från San Diego-byrån MiresBall (visas nedan).

Här är en annan älskad logotyp (ovan) som generationer bildade en djup känslomässig koppling till. Och tyvärr är det en annan design som har blivit offer för mani för okontrollerad minimalism.

Den här klassiska 1984-logotypen för hårdvaruföretaget, med sin distinkta mutterikon och djärva kondenserade teckensnitt, ersattes 2014 av en helt ny logotyp designad av New Yorks konsultföretag Lippincott (visas nedan).


Allt som återstår från originalet är den berättigade staplingen av namnet, ®-märket och ett liknande, om det är avstängt, färgschema. Det nya teckensnittet är en vanilj sans-serif, den älskade ikonen har kasserats och tecknet har ersatts av ett mer modernt plustecken.

Missförstå oss inte: i sig är detta en vackert snygg och modern logotyp som passar, till exempel, ett T-shirtmärke, ett sportklädföretag eller en internetstart perfekt.Men känslan av grunt och rå kraft som förmedlats av dess föregångare är borta: och för ett företag som är känt för sina elverktyg som känns som ett felsteg.

Håller du inte med våra åsikter hittills? Nu kan du koppla av. För de återstående logotyperna på vår lista är även företagen själva överens om att de inte borde ha blivit dödade ...

04. Gap

Gap redesign debacle of 2010 har nu övergått till legend som en varningsberättelse för logotypdesigners överallt. Mellanklädselhandlaren hade med glädje använt den här klassiska typbaserade logotypen (visas ovan) sedan 1984 när den plötsligt och oväntat introducerade en dramatisk modernisering designad av Laird & Partners (Nedan).

En helt avvikelse från originalet, den nya logotypen hävdades representera en utveckling av företaget från "klassisk, amerikansk design till modern, sexig, cool", enligt en Gap-talesman vid den tiden.

Men de flesta tyckte bara att det såg ut som om det var tufft, och det startade en av de första designrelaterade konsumentbackarna i sociala medier. Gap drog tillbaka den nya logotypen efter bara en veckas användning och gick direkt tillbaka till den gamla designen.

05. Tropicana

Okej, den här är lite förvirrande, men stanna hos oss. Den här klassiska "racetrack" -logotypen för Kraft Foods som visas ovan var på plats 1988-2012. Men under 2009 släppte Kraft Foods Inc-företaget (INTE Kraft-märket) denna helt nya logotypdesign, som visas nedan, som hade noll gemensamt med den.

Den här ljusa och färgglada logotypen är tillräckligt trevlig, men Kraft hade offrat allt sitt varumärkeskapital utan någon uppenbar anledning; "Starburst" -emblemet hade ingen koppling till mat och såg mer ut som något du skulle associera med ett Olympic City-bud.

Tack och lov, det varade inte länge. 2011 tillkännagav Kraft Foods Inc. att de skulle dela upp i två nya företag: Mondelez för den globala snacksverksamheten och Kraft Foods Group. Den förra fick en helt ny logotyp; den senare återgick till en modifierad version av den gamla röda och blå Kraft-logotypen, och den förvirrande starburst-logotypen var borta för alltid. Phew.

07. Samarbete

Det är sällsynt att ett detaljhandelsmärke skapar en verklig känslomässig koppling till allmänheten. Men kooperativets rötter i Storbritanniens historia går djupt. Den har utvecklats över 165 år från sammanslagningen av kooperativa grossistföreningar och oberoende detaljhandelsföretag och är idag det största konsumentkooperativet i Storbritannien och ägs av mer än 4,5 miljoner aktiva medlemmar.

Co-op har haft några logotyper genom åren, men det är den här klassiska 1968-klöverbladdesignen som mest kärleksfullt kommer ihåg av generationer av britter idag. Den nya designen som ersatte den 1993 (visas nedan) är enligt vår uppfattning starkare, mindre vänlig och välkomnande, liksom att den är lite mindre läsbar.

När Norr blev ombedd att komma med en ny identitet för Co-op för 2016, det slog tanken att återinföra 1968-logotypen ... vilket är precis vad som hände.

”Det är en symbol och ett ordmärke och det är omöjligt att slå för en grafisk formgivare. Det är aldrig daterat, berättade Norths Sean Perkins Kreativ recension. Vi kunde inte komma överens mer.

Fascinerande Inlägg
Hur man illustrerar ett holografiskt gränssnitt i Ironman-stil
Läs Mer

Hur man illustrerar ett holografiskt gränssnitt i Ironman-stil

Att måla hologram eller någon annan typ av genom kinlig, ly ande effekt är enkelt med Photo hop. Metoden jag använder är att helt enkelt måla hologrammet i ett lager och ...
Bygg ett röststyrt gränssnitt
Läs Mer

Bygg ett röststyrt gränssnitt

Vi har ett många nya API: er lagt till på nätet under de ena te åren om verkligen har gjort det möjligt för webbinnehåll att ha amma typ av funktionalitet om må...
Hur man använder Markdown i webbutveckling
Läs Mer

Hur man använder Markdown i webbutveckling

om webbutvecklare och innehåll kapare lägger vi i allmänhet mycket tid på att kriva text om är in vept i HTML-kod. Vad händer om vi äger att det finn ett bättr...