Affinity Designer 1.7 recension

Författare: John Stephens
Skapelsedatum: 21 Januari 2021
Uppdatera Datum: 19 Maj 2024
Anonim
Heroes of Might and Magic V Review | Available in 221 Countries™
Video: Heroes of Might and Magic V Review | Available in 221 Countries™

Innehåll

Vår dom

Med ingen äldre kod för att hålla tillbaka den känns Affinity Designer 1.7 ren och kapabel, och att gräva djupare i dess funktioner kommer inte att göra dig besviken. Mitt i innovationen finns dock några anmärkningsvärda utelämnanden.

För

  • Utmärkt värde
  • Brett utbud av verktyg
  • Professionellt djup av funktioner

Mot

  • Ingen maskpåfyllning, varp eller extrudering
  • Inga plugins eller skript
  • Ingen animation eller interaktion

Det kommer upp till fem år sedan Affinity Designer lanserade Serifs helt nya grafiksvit. Vektorritningsappen förenades 2015 av Affinity Photo och i år av Affinity Publisher.

Nu i version 1.7 är Affinity Designer fortfarande en av väldigt få rivaler till den 32-åriga Adobe Illustrator. Och som ett köp på 48,99 £ för Windows eller Mac kostar det mindre att köpa direkt än tre månaders Creative Cloud-prenumeration på en app.

Affinity Designer's attraktioner förbättras av en överraskande komplett iPad-utgåva (se vår Affinity Designer för iPad-granskning) och möjligheten att runda Designer-dokument till Affinity Photo eller redigera dem direkt i sidlayouter i Affinity Publisher. Adobes appar, med sina olika historier, kan inte matcha denna integration. Men hur bra är Affinity Designer som en ritapp och saknas det fortfarande? Läs vidare för vår dom.


Affinity Designer 1.7 recension: Flera fyllningar och slag

Den som ritar komplexa konstverk kommer vanligtvis att duplicera objekt för att bygga upp effekter. Det är den äldsta lösningen i boken, men gör redigering av formen senare opraktisk. Varför kan du inte bara använda flera streck och fyllningar på samma väg?

Tja, med 1.7-uppdateringen kan du. Fyllningar och streck för ett objekt listas i panelen Utseende, där du kan ordna om dem och ändra deras blandningslägen (Multiplicera, Överlagring och så vidare). Du kan inte lägga till fyllningar eller streck till mer än ett objekt samtidigt eller till levande text, och funktionen är isolerad från panelen Lager med dess effekter och stilar, men det är en bra start.

Affinity Designer 1.7 recension: Isometrisk panel


Designer har utmärkta rutnät, guider och smart snapping, förbättrad ytterligare i den här uppdateringen med kant- och mittjustering, och den nya isometriska panelen bygger på dessa för att hjälpa dig att rita axonometri. Rutnätalternativen inkluderar mer exotiska projektioner samt det allra viktigaste valet av traditionell 30 ° isometrisk eller en pixelvänlig 26,565 °, beskriven här som 2: 1. (För ett decennium sedan föreslog jag ”tetarto-ortometrisk” som en term för denna projektion. Det höll inte på, men kasta det gärna i samtal.)

Klicka på Redigera i plan och du kan bläddra mellan Front, Side och Top för att snedställa objekt till rutnätet när du ritar dem. Kombinerat med Snap to Grid gör det snabbt att konstruera pseudo-3D-scener. Vissa 3D-primitiver och korsningar skulle vara ett välkommet tillskott.

Affinity Designer 1.7 recension: Borstverktyg

För mer uttrycksfulla konstverk är Affinity Designer ingen Corel Painter, utan innehåller en mängd vektorborstar. När du väl har vant dig vid hur streck snurrar när du målar, finns det mycket kraft i att kunna välja tidigare streck, justera dem och applicera olika penslar.


En grafikplatta eller iPad-versionen (med Apple Pencil) är bäst här, men möjligheten att använda hastighet som en proxy för tryck, eller till och med manuellt redigera tryckdiagrammet för en stroke, möjliggör gesteresultat med valfri inmatningsmetod och stabiliseringsalternativ smickra dina ritfärdigheter. (För fler iPad-appar som fungerar med Apple-penna, se vårt bästa inlägg för iPad Pro-appar.)

Affinity Designer's Pixel-persona innehåller en helt annan uppsättning bitmappborstar samt grundläggande retuscheringsverktyg. Kompletterat med alternativet att lägga till rasterbrus (spannmål) till fyllningar och effekter, gör det enkelt att "smutsa upp" vektorgrafik, som ibland kan se antiseptisk ut.

Affinity Designer 1.7 recension: Prestanda och användbarhet

Hastighet har alltid varit en stark punkt för Affinity - obegränsad av äldre kod - och 1.7-uppdateringen ger fler optimeringar, särskilt för Apples senaste Metal API, även om Windows-versionen också vinner. Även på mindre kapabel hårdvara lider Designer inget sämre än lite hackig ritning när du blir ambitiös med sin kombination av vektor- och pixelverktyg. Att zooma in och ut är uppfriskande omedelbart.

Affinity Designer har inte alltid varit fri från små problem, men vi såg få problem under testningen, och om den kraschar återställs öppna dokument automatiskt.

Andra nya funktioner i Affinity Designer 1.7 inkluderar:

  • Pilspetsar för slag
  • Bézier rithjälpmedel inklusive förhandsvisning av ”gummiband”
  • Fler alternativ för banomvandlingar
  • Transformera flera utvalda objekt individuellt
  • Kolumnguider för text och andra objekt

Vad saknas från Affinity Designer 1.7?

Med en komplett uppsättning vektorverktyg och effekter, flera ritytor per dokument, anständig typsättning och rasterfunktioner, allt som stöds av prepress-klar färghantering, känns Affinity Designer ganska komplett. Det finns dock luckor.

Medan den rivaliserande indievektorappen Sketch stöder en plugin-arkitektur som ser att den är integrerad i arbetsflöden, har Affinity Designer ingen, vilket också begränsar sin överklagande för jobb som skärutdata. Det finns inga skript eller några datadrivna verktyg att jämföra med Illustrators diagram. Inte heller stöds animering, även om du kan löka i lager och extrahera ramar som skivor för montering i en rörlig grafikapp med hjälp av Export-personan, vilket också underlättar generering av batchtillgångar.

I Illustrator CC uppnås komplex skuggning med antingen nätgradienter eller objektblandningar, som mellan en form till en annan. Affinity Designer erbjuder för närvarande varken av dessa eller förvrängningar av objekt.

Hur bra är Affinity Designer 1.7?

Det är svårt att överdriva vad Serif har uppnått med Affinity-sviten, och Affinity Designer sticker ut i en sektor som fortfarande har liten konkurrens. Ja, det finns andra alternativ till Illustrator och dess prissättning, särskilt Inkscape, Sketch och CorelDRAW. Men Inkscapes ställning med öppen källkod är motsatsen till Designerens eleganta kod och användargränssnitt; Sketch, även om det är populärt inom digital, är en mindre omfattande ritapp som är exklusiv för Mac; och den dyra, utbredda CorelDRAW är, ja, en förvärvad smak. För mer information om en rad programvarualternativ, se vårt inlägg för digital konstprogramvara.

För allmänna användare är Designer en vektorapp som inte är mer skrämmande än andra, mycket prisvärd och svår att växa ur. Proffs kan ha förtroende för varumärket Affinity, men det skulle vara bra att se lite uppmärksamhet på Affinity Designer återstående begränsningar.

Läs mer: De bästa iPad-apparna för designers

Domen 10

av 10

Serif Affinity Designer

Med ingen äldre kod för att hålla tillbaka den känns Affinity Designer 1.7 ren och kapabel, och att gräva djupare i dess funktioner kommer inte att göra dig besviken. Mitt i innovationen finns dock några anmärkningsvärda utelämnanden.

Senaste Inläggen
Fem saker du aldrig visste om upphovsrätt
Läsa

Fem saker du aldrig visste om upphovsrätt

Många männi kor in er inte att du må te göra an pråk på upphov rätt kriftligen. Du kan inte ge upphov rätten verbalt - om en klient för öker få d...
Designveckan i GIF: den med alla julklappar
Läsa

Designveckan i GIF: den med alla julklappar

Med å hekti ka cheman att hålla, kan ke du inte har haft chan en att komma ikapp med veckan tör ta de ignnyheter. Tur för dig, vi har ammanfattat dem i den här lilla li tan om...
Proffens guide till designpraktikplatser
Läsa

Proffens guide till designpraktikplatser

Att få ditt för ta de ignjobb blir ofta den tör ta utmaningen du möter i din karriär. En de ignpraktik kan vi a ig vara en ovärderlig prångbräda, vilket hjä...