Hur man skapar fantastiska infografik

Författare: Peter Berry
Skapelsedatum: 17 Juli 2021
Uppdatera Datum: 13 Maj 2024
Anonim
Så här gör man riktig mozzarella
Video: Så här gör man riktig mozzarella

Innehåll

Valentina D'Efilippo är en prisbelönt informationsdesigner och kvinnan bakom några av de bästa infographicsna (inklusive de som visas ovan). Men infografik har exploderat i popularitet de senaste åren - du kan se dem överallt. Så vad behöver du göra för att göra en som verkligen sticker ut?

Vi höll på med D'Efilippo efter hennes infografik-masterclass på D&AD Festival 2018 för att ta reda på hennes bästa tips för att bygga en datavisualisering från grunden (inklusive hennes tips för de bästa infografiska verktygen) och hur man lyfter designen från bra till bra.

01. Välj ett oväntat ämne

Det är uppenbart att din infografik behöver ett ämne. Men låt dig inte lura att tro att infografik bara är för ämnen med många uppenbara fakta och siffror - en infografik kan utforska nästan vad som helst, säger D'Efilippo. Ett bra ämne är allt som är relevant för allmänheten, vare sig det är politiskt, socialt, ekonomiskt eller kulturellt.


"Det bra med data är att det faktiskt finns överallt", säger hon. ”Data finns överallt omkring oss; vad vi gör, vad vi konsumerar, vad vi gillar, vad vi delar. ” Det är bara att det inte ofta kommer i ett format som är redo att visualiseras.

Ett exempel är D'Efilippos OddityViz-projekt, som visualiserade David Bowies Space Oddity, och vann en Information is Beautiful-utmärkelse. . "Bowie-projektet började med:" Om du faktiskt kunde se den här låten, om du kunde fånga komplexiteten i musiken, bilderna och det känslomässiga svaret, vad skulle vi se? ", Förklarar hon.

02. Ta in en expert

Nästa steg är att ta data och begränsa det till vad du ska visa. D'Efilippo beskriver denna process som "mycket godtycklig och redaktionell", och rekommenderar att man tar in en expert inom det ämnet.

Att konsultera någon som förstår ämnets komplexitet kan hjälpa dig när du fattar beslut om hur det kommer att representeras bäst. Som designer är det inte ditt område - och det är ok, säger hon. Stor datavisualisering är ett samarbete mellan olika discipliner.


Så för hennes Bowie-hyllning pratade D'Efilippo med en musikolog. För sin bok The Infographic History of the World förde hon in en datajournalist.

När du väl har din specialist i rummet, ställ så många frågor som möjligt för att försöka få en fullständig bild av ämnet.

03. Forma uppgifterna

När det gäller att förvandla data till en visualisering har D'Efilippo tre huvudsakliga överväganden:

  • Publik: Vem pratar jag med?
  • Syfte: Vad försöker jag säga?
  • Kanal: Hur kommer människor att interagera med denna visualisering (sociala medier, tryck och så vidare)?

"När jag har ett tydligt svar på dessa frågor känner jag att jag har rätt ram för att bestämma hur jag ska visualisera det", förklarar hon.

Nästa steg i processen handlar om att leka med data och analysera den för att få en känsla av mönster, variabler, dimensioner, outliers och så vidare.

”Jag måste ta mitt huvud runt det och få en bild av vad jag ser. Eftersom jag inte är dataexpert är det enda sättet att se detta att visualisera dem, tillägger hon.


D'Efilippo rekommenderar att du får in data i Excel och planerar några grundläggande grafer så att du kan börja se var de intressanta delarna är och vilka former data kan ta.

04. Gör det relevant

Även om ämnet kan vara vad som helst, är det som är viktigast att hitta historien du vill berätta och att förvandla informationen - i vilket format det än kommer och hur komplex det än är - till något som är relevant för människor. ”Hur kan vi överbrygga klyftan mellan komplexiteten och något som kan resonera med publiken? Hur kan vi skapa en genväg? ”

D'Efilippos Invisible Cities-projekt fokuserar på tanken om hållbarhet i städer. I stället för att skriva ut designen i bläck, graverade hon den. Städerna tar form utan att ytterligare material behöver läggas till processen - själva papperet blir det skulpturella mediet. Processen lägger till ytterligare en koppling till ämnet och förstärker tanken på hållbarhet.

"Vanligtvis känns det som om det saknas humanisering i vårt sätt att representera data", funderar D'Efilippo. "Vi saknar möjligheter att kommunicera riktigt intressanta berättelser eftersom vi inte gör dem tillgängliga."

05. Var noggrann

Det borde vara självklart, men det finns ingen böjning av sanningen för att passa din historia eller design här: din infografik ska vara helt korrekt och saklig. "När vi representerar data måste vi se till att vi använder källor som redan ger en sanningsenlig referenspunkt och är så exakta som möjligt", varnar D'Efilippo. Se till att dina skalor är korrekta och att dina data plottas ordentligt.

06. Dölj inte historien

För några år sedan handlade datavisualisering om massor av komplexa instrumentpaneler, filter, knappar och sätt att interagera med data, men vi går bort från detta nu, säger D'Efilippo. I synnerhet inom datajournalistik har det skett en övergång till mönster som gör det möjligt för användare att utforska data men samtidigt förklara processen - ibland i form av genomgångar som leder tittaren genom komplexiteten i ett diagram.

Det är ett välkommet skift för D'Efilippo. "För faktiskt, [när de presenteras med komplexa, interaktiva data], klickar de flesta inte", förklarar hon. "Du är nedsänkt av all denna synliga information och det ber mycket om att be publiken att interagera med ditt stycke. Ju mer du kan leverera genom att vägleda användaren, desto bättre."

07. Använd visuell berättande

Med datavisualisering har du ett antal element för att berätta din historia. "Eftersom berättelserna vi visualiserar är så komplexa skulle det vara ganska reduktivt att visualisera dem alla genom stapeldiagram", säger D'Efilippo. "Då tappar du genvägen eller den empatiska bron in i berättelsen."

Så tänk på alla element som du kan använda för att visualisera data på ett sätt som ger mer betydelse för ämnet - ikonografi, bilder, färg och så vidare. För D'Efilippos interaktiva datavisualisering av förra seklets krig använde hon vallmomotiv. Stammen börjar året som kriget började och avslutas när kriget slutade, medan storleken på blomman avslöjar antalet dödsfall och variationen i färg representerar de inblandade områdena.

För detta steg använder D'Efilippo huvudsakligen Illustrator, men om det finns mycket interaktivitet kan hon gå in i Adobe XD eller Sketch och använda dem för att bygga ett användarflöde.

08. Skapa något minnesvärt

"Särskilt i mitt personliga arbete lägger jag verkligen tonvikten på upplevelsen", säger D'Efilippo. Vi tenderar att fokusera på att bearbeta siffrorna och analysera dem för att bilda en historia, och sedan återge historien, men för D'Efilippo finns det en tredje del: avkänning.

Hon syftar till att skapa infografik som tittarna kommer att titta på och få en verklig förståelse för ämnet. ”Som” Åh, nu förstår jag det! ” Som en glödlampa, ler hon. "Jag har inte precis sett ett diagram, jag förstod faktiskt historien."

Intressant Idag
Hur man utformar en original sci-fi karaktär
Upptäck

Hur man utformar en original sci-fi karaktär

Jag väljer att kildra en främmande karaktär med humanoidanatomi. Det kulle vara intre ant att göra henne tydligt främmande, men ock å att för öka göra henn...
23 designers och deras fantastiska tatueringar
Upptäck

23 designers och deras fantastiska tatueringar

Oav ett om det är en ultimat hyllning till en favoritarti t verk eller motivera av något djupt per onligt, tannar många kreativa inte vid in för ta tatuering. Och det finn en ak om...
Kom igång med HDR i Photoshop
Upptäck

Kom igång med HDR i Photoshop

High Dynamic Range (HDR) -fotografering gör att fotografer kan fånga hela tonintervallet för en bild. HDR-fotografering använder ett antal parente bilder och låter dig få...