De största portföljtrenderna för 2020

Författare: Peter Berry
Skapelsedatum: 18 Juli 2021
Uppdatera Datum: 13 Maj 2024
Anonim
De största portföljtrenderna för 2020 - Kreativ
De största portföljtrenderna för 2020 - Kreativ

Innehåll

Gör det med Adobe Stock> Upptäck gratis mallar

Utforska nu

När det gäller att skapa den perfekta portföljen är det viktigaste att få grunden rätt. Det är, inkludera bara ditt bästa arbete, ge lämplig sammanhang och bakgrundsdetaljer, uppdatera det regelbundet och framför allt korrekturläsa allt grundligt.

Det betyder dock inte att du inte bör ta del av de senaste portföljtrenderna och ta inspiration från dem, där så är lämpligt, för att göra din portfölj ännu bättre. Vi pratar naturligtvis inte blint, men det är ingen skada att se vad andra annonsmaterial har gjort med sina portföljwebbplatser (se dessa fantastiska designportföljer för inspiration) och se vad det gnistor i din egen fantasi.

I den här artikeln tittar vi på några av de största portföljtrenderna för 2019, som verkar vara säkra på att påverka portföljdesignen under 2020 och därefter. (Observera att de tre sista på listan är mycket tekniska, och vi skulle inte föreslå att de är viktiga tillägg till någon portfölj på något sätt ... men de är verkligen roliga, åtminstone.)


01. Att skjuta gränserna för typ

Havet av likhet när det gäller webb- och appdesign i allmänhet verkar ha skapat en motreaktion när det gäller designers portföljsidor.Under 2019 har vi sett mycket mer konstriktning och försök att bryta ut ur tvångströjan i standardportföljens webbplatslayout. Mest slående har det visats mycket mer innovation och fantasi när det gäller typografi.

För digitala och UX-designers har det varit ett virtuellt vapenlopp för att komma med de mest gränsöverskridande typeffekterna. Särskilt iögonfallande exempel inkluderar den fascinerande böljande typen av italiensk kreativ utvecklare Myles Nguyens webbplats; de vilda teckensnittsförvrängningarna i portföljen för den franska frontend-utvecklaren Martin Laxenaire; och de vackert oväntade sätten som huvudrubriken rör sig på att bläddra igenom webbplatsen för den franska interaktiva utvecklaren Vincent Saïsset.


Men det handlar inte bara om smart användning av kodning. Mer allmänt ser vi en renässans av uppfinningsrik och original typografi över hela linjen när det gäller portföljer. Detta framgår till exempel på portföljwebbplatserna för Thibaud Allie, en oberoende art director och digital designer baserad i Paris; Caleb Barclay, en konsult produktdesigner i Arizona; Nicholas Jackson, en kreativ regissör i New York; och Davide Perozzi, en kreativ utvecklare baserad i Tyskland.

02. En känsla av kul

För många är portföljen fortfarande ett seriöst och affärsliknande förslag, men under 2019 har vi sett ett ökande antal annonser som ger en känsla av kul på deras webbplatser. Det kan visas i form av humoristisk mikroskopi, till exempel de ständigt föränderliga, tunga-i-kind-rubrikerna som representerar den franska digitala varumärkesstrategen Alban Mezino, en ytterst dum laddningsskärm, som på portföljen av den italienska konstnären och designern Dino Balliana, eller färgglada tecknade stylingar, som de av Iuri de Paula, en kreativ frontendutvecklare, designer och illustratör baserad i Berlin.


Det kan bara vara ett enda element, till exempel den otydliga, vågiga pennlinjen på den holländska designern Dennis Snellenbergs portfölj, eller den komiskt sträckande markören på platsen för New York-baserad art director Igor Mahr. Omvänt är vissa portföljsidor komiska från början till slut, från Windows OS-parodin på den brasilianska webbutvecklaren Leandro Gabriel och portföljen med retrospeltema till Petero Ravec, en front-end-utvecklare baserad i Slovakien.

En försiktighetsanmärkning, dock. Alla gillar lite kul, men som ett verktyg för ditt företag bör humor behandlas särskilt noggrant. Ärligt talat är komedi-stänk lika sannolikt att avskräcka en blivande klient eller medarbetare som att locka dem ... såvida det inte är riktigt riktigt bra, förstås.

03. En stark personlig tonhöjd

Det har aldrig varit mer konkurrens om de bästa designrollerna. Och kanske som en reflektion av det, under 2019 ser vi att annonsmaterial höjer sitt spel när det gäller att sälja sina tjänster på deras portföljsida. Borta är de dagar då en lat 'Om mig' beskrivning som "Jag gör saker" räcker. Numera blir portföljwebbplatsen mindre ett online-visitkort och mer en fullblodig tonhöjd för varför du ska anställa dess skapare.

Den kreativa användargränssnittsutvecklaren Priya Tyagi, den multimedia grafiska formgivaren Bill Chien, produktdesignern Patryk Kopec och designern och frontend-utvecklaren Juraj Molnár, för att bara nämna några, passar perfekt till denna form. Var och en av dessa portföljer utnyttjar en generös användning av vitt utrymme och en enkel färgpalett för att bättre fokusera uppmärksamheten på deras finslipade personliga tonhöjd.


04. Galna knep med animerade markörer

Vi måste erkänna att vi inte är helt säkra på varför detta har blivit så stort. Men vi skulle vara otrevliga om vi inte nämnde att den animerade markören har varit en enorm trend på digitala designers portföljwebbplatser under 2019. Men för oss är det ingen praktisk eller användbar anledning att inkludera den här enheten , det handlar bara om att visa upp dina kodningsförmågor. Med tanke på det här, några imponerande exempel ...

Den animerade markören till den Orlando-baserade produktdesignern Jesus Sandrea kastar eldröda spår, medan den danska frontend-utvecklaren Jacob Frederiksens kan användas för att snedvrida hans hemsides huvudbild till underhållande effekt. Den ukrainska webbdesignern Vladimir Gruev låter dig snurra en kub, och den parisbaserade utvecklaren Romain Avalle låter dig manipulera 3D-typ. Sedan finns det naturligtvis spotlight-effekten, av vilka coola exempel kan ses på portföljwebbplatserna för den Londonbaserade UI / UK-designern Joseph Berry, den japanska webbdesignern Muramoto Meguru och den interaktiva art director Martin Ehrlich.


Dessa animerade markörer är alla jättekul, men återigen, vi vill betona att ur funktionalitetssynpunkt ser vi inte riktigt poängen ... förutom att visa att du kan skapa effekten själv. Så om du skapar animerade markörer är något som flyter din båt, slå ut dig själv, men annars ser vi inte detta som en trend som de flesta av oss behöver följa 2020.

05. Rullande text i CNN-stil

Här är en annan populär trend som förmodligen mer handlar om kul än funktionalitet: under 2019 har vi sett otaliga portföljsidor använda den typ av rullande text du associerar med 24-timmars nyhetskanaler. Varför? Eftersom rörliga bilder lockar ögat mycket kraftfullare än bilder som inte rör sig, gäller samma princip för animerad kontra statisk text.

Den här enheten kan användas för att beskriva din personliga statistik och färdigheter, som på portföljwebbplatserna för den franska interaktiva utvecklaren Antonin Riviere, den London-nasade UX / UI-designern Joseph Berry och den parisbaserade rörelsedesignern Alex Thery. Alternativt kan den innehålla huvudprojektrubriken, som på webbplatsen för den kreativa utvecklaren Pierre Mouchan. En annan variant på den här stilen är roterande cirkulär text, som ses på portföljerna för den franska konstdirektören Matt VBRG och den ecuadorianska designern JayWrkr. Även om det förmodligen den mest effektiva användningen av enheten vi har sett är att förmedla ett enkelt budskap ("Letar efter roller i Köpenhamn") längst ner på Guardian-designern Zef Cherrys hemsida.


Håller vi på att stänga av oss när vi säger att vi tror att denna modefluga, underhållande, förmodligen kommer att bli kortvarig? Kanske. Men som med animerade markörer känner vi att det här är en trend som de flesta av oss kan leva utan 2020.

06. Iögonfallande bildövergångar

I denna tid har många UX-designers problem. Deras färdigheter är mycket efterfrågade för att skapa användarfokuserade, kommersiellt framgångsrika webbplatser och appar, men ofta av nödvändighet kan skärmdumparna från dessa tjänster vara lite ... väl ... tråkiga. För att lägga till lite visuell panache experimenterar många med coola visuella knep för att få tråkiga statiska bilder till liv.

Dessa inkluderar till exempel böljande effekter på svävar, på portföljwebbplatsen för Hadrien Mongouachon, en kreativ frilansutvecklare baserad i Frankrike; och vackert groteska snedvridningar när man växlar mellan sidor på webbplatsen för den tyska grafik- och webbdesignern Lukas Jardin. Vi kan också njuta av subliminala blixtar när vi svävar över projekttitlarna på den ryska frontendutvecklaren Georgis portfölj övergångar till bildspel i övergripande stil med tillstånd av den parisbaserade digitaldesignern Camille Pawlack; och de märkligt iögonfallande huvudskottövergångarna på rullning skapad av den italienska utvecklaren Francesco Michelini.

Artiklar Av Portal
Fem saker du aldrig visste om upphovsrätt
Läsa

Fem saker du aldrig visste om upphovsrätt

Många männi kor in er inte att du må te göra an pråk på upphov rätt kriftligen. Du kan inte ge upphov rätten verbalt - om en klient för öker få d...
Designveckan i GIF: den med alla julklappar
Läsa

Designveckan i GIF: den med alla julklappar

Med å hekti ka cheman att hålla, kan ke du inte har haft chan en att komma ikapp med veckan tör ta de ignnyheter. Tur för dig, vi har ammanfattat dem i den här lilla li tan om...
Proffens guide till designpraktikplatser
Läsa

Proffens guide till designpraktikplatser

Att få ditt för ta de ignjobb blir ofta den tör ta utmaningen du möter i din karriär. En de ignpraktik kan vi a ig vara en ovärderlig prångbräda, vilket hjä...