7 viktiga typografiska trender i Marvel-filmlogotyper

Författare: Randy Alexander
Skapelsedatum: 2 April 2021
Uppdatera Datum: 12 Juni 2024
Anonim
7 viktiga typografiska trender i Marvel-filmlogotyper - Kreativ
7 viktiga typografiska trender i Marvel-filmlogotyper - Kreativ

Innehåll

När Marvel Studios samlas för att fira 10-årsjubileet tittar vi på de typografiska trenderna bakom Marvel-filmlogotyperna.

Med en uppsjö av superhjältar att välja mellan - The Incredible Hulk, Thor, Captain America och mer - har Marvel släppt en ny film varje år sedan 2008 års utgåva av Iron Man och byggde varumärket till en av de mäktigaste i världen.

Men med stor kraft kommer ett stort ansvar, särskilt när det gäller logotypen på varje film. Så vad med typografin? Hur har filmens superhjälte-logotyper utvecklats under det senaste decenniet? Och vad kan designers lära av sin utveckling?

Här plockar vi ut sju stora typtrender från Marvel-filmlogotyper och erbjuder insikter från designers.

01. Tillbaka till grunderna


En tydlig typografisk trend över Marvels filmlogotyper 2017 och 2018 visar att många av designerna alltmer återvänder till sina ursprungliga serietidningar.

”Från början med den första Iron Man-filmen var Marvel Studios filmbrännmärkning inte nödvändigtvis knuten för nära till sina motsvarigheter till serietidningar - med undantag för Avengers-logotypen”, förklarar komiker och kreativ regissör Tom Muller. "Detta gjordes för att skapa IP och varumärken som nått längre än serier."

En annan faktor är att många äldre filmer licensierades till andra studior. Nu verkar den trenden vända, med många av de nyare logotyperna som ger en nick till sina ursprungliga serier.

Ordmärket för 2018-filmen Inhumans modelleras noggrant på 1998-logotypen designad av Comicrafts John ‘JG’ Roshell, medan Captain Marvel-logotypen hämtar inspiration från serietidningsbokstäver Jared K Fletchers originaldesign.


02. Platt design

2016 kan ha varit året för platt design, men förenkling av typen fortsätter att vara en tydlig logotyptrend under hela 2017. Vilket gör det desto mer anmärkningsvärt att de nyare Marvel-filmlogotyperna gör saker annorlunda - som visas av Avengers: Infinity War logotyp, som har skrymmande 3D-typ.

"Det har skett en global designförändring mot enklare, renare," platt "design de senaste åren, så det är intressant att se detta gå i motsatt riktning", påpekar den prisbelönta typografiska designern Craig Ward.

"Du kan göra argumentet att titlarna fungerar som en trevlig metafor för filmerna, som själva har blivit mörkare, mer mogna och djupare."

03. Texturerad typ


Tidigare Marvel-filmlogotyper såg studion hålla fast vid enkel typografi, med bleka nyanser som ofta tjänade som den dominerande specialeffekten. Med de nya tillkännagivandena flyttar Marvel in i mer strukturerat territorium, vilket gör det möjligt för filmtitlar att säga ännu mer om filmens karaktärer och plot, samtidigt som de kommer från Marvels svarta standardbakgrund.

"En sak som jag märker nu är hur den nya grafiken har mer struktur", håller designern Paolo Grasso med. "Den ursprungliga logotypen för Thor: Ragnarok framkallar en stenig konsistens, medan det är en metallisk glans på Guardians of the Galaxy: Vol 2 och Black Panther-logotyper."

"De äldre logotyperna tycks stanna med den lasern på svart-effekten", fortsätter han, "vilket påminner mig om filmlogotyper i slutet av 90-talet, som Mission: Impossible.

04. Djärvare färgpaletter

I Marvels tidigare filmer höll logotyperna till stor del fast vid dess vanliga silver- och röda färgpalett - med några få undantag. På senare tid har emellertid typografin skiftat mot guld- och mässingtoner, vilket kan ses i logotyperna för Avengers: Infinity War och Black Panther.

Tom Muller tillägger att medan typografin i logotyperna till Guardians of the Galaxy: Vol 2 och Thor: Ragnarok "helt omfamnar sitt fyrfärgiga ursprung", gör de det "med en bestämt djärvare färgpalett."

Och det är värt att påpeka att Guardians of the Galaxy: Vol 2-logotypen var den första Marvel-filmen som använde blått som sin huvudfärg.

05. Rundade kanter

Om man tittar på de kommande Marvel-filmlogotyperna tillsammans sticker typografin för en särskilt ut som märkbart annorlunda än de andra. Medan de flesta logotyperna har fyrkantig typografi, vänder Captain Marvel mot cirkuläret. Den är baserad på Jared K. Fletchers ursprungliga design, men det är en märkbar förändring mot något annat.

En liknande stil användes nyligen i Spider-Man: Homecoming, vilket kanske signalerar hur Marvel-filmer riktar sig till yngre publik. Spider-Man: Homecoming är en lätthjärtad film (jämfört med, säg The Avengers) och hjälten själv är en av de yngsta i universum.

Denna cirkulära geometriska typ framkallar en ungdomlig känsla av kul, snarare än en framstående typ som används för de äldre hjältarna.

06. 1980-spel

På tal om en riktningsförskjutning, den senaste Thor: Ragnarok-typografin ser onekligen annorlunda ut än seriens tidigare logoutgångar. Thor såg en tunn, metallisk design från 2011, medan Thor: The Dark World från 2013 gav en djärv, texturerad typ som liknar den ursprungliga Thor: Ragnarok-logotypen.

Men en ny filmlogotyp lanserades tidigare i år och dess retrospelsestetik markerar seriens tonförändring. Regissören Taika Waititi beskrev Thor: Ragnarok som en "70- / 80-talets sci-fi fantasy" -film - och typen i den nya logotypen representerar den nya visionen.

Det framgår tydligt av Thor: Ragnarok-trailern att tungan-i-kind-metoden som gjorde Guardians of the Galaxy så framgångsrik kommer att ta centrum i den nya delen. Och medan vi är på ämnet Guardians of the Galaxy, kan samma effekt ses i Vol. 2-logotyp.

"Det är något av en trend, men lägger till mycket mer karaktär och ger en nick till det roliga arvet från deras komiska motsvarigheter", förklarar designern Kyle Wilkinson. "Ett fokus på själva typdesignen verkar också komma i fokus, i motsats till att dölja några tvivelaktiga typval bakom en kappa med specialeffekter."

07. Felaktiga teckensnitt

Ett retro- och serietidensinflytande kan också ses med den handritade 'Homecoming' i Spider-Man: Homecoming-logotypen och 'Vol. 2 'i Guardians of the Galaxy: logo 2.

Även om denna ojämna atmosfär uppnås genom att använda kontrasterande färger och icke-traditionella färgpaletter, kan en ovanlig typsnittsparning också vara ett effektivt sätt att fånga din publiks uppmärksamhet.

Se
Skapa karaktärskonst med maximal visuell påverkan
Läsa

Skapa karaktärskonst med maximal visuell påverkan

Den bä ta kon ten kapa inom begrän ningar. Det finn glädje att ordna det min ta med element för maximal påverkan. Här trävar jag efter att kapa en effektfull bit med...
Facebook-sekretessinställningar: Hur du håller din profil privat
Läsa

Facebook-sekretessinställningar: Hur du håller din profil privat

Facebook integritet in tällningar kan tycka vara lite av en paradox. Facebook är inte preci känt för att kydda användarna integritet. Företaget verkar hoppa från int...
8 gratis mallar för nyhetsbrev
Läsa

8 gratis mallar för nyhetsbrev

Nyhet brev mallar är ett utmärkt ätt att få din varumärke ut kick till männi kor inkorgar med minimal krångel. Att få rätt de ign på din e-po t ä...